Εργαστήριο Μεσογειακής Διατροφής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού οργάνωσε την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 στον χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, σεμινάριο μεσογειακή διατροφής  για τους φοιτητές Erasmus και Erasmus Mundus στο πλαίσιο του μαθήματος για τον ελληνικό πολιτισμό. Το σεμινάριο δόθηκε από την  κυρία Έλενα Τρουμπούνη, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας στο Γυμνάσιο Καστριτσίου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έπρεπε να διακρίνουν με κλειστά τα μάτια, χρησιμοποιώντας μόνο την αφή, το υγιεινό από το ανθυγιεινό φαγητό, ενώ τους ζητήθηκε επίσης να συνθέσουν λέξεις σχετικές με τη διατροφή.

Φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από το Ιράν, την Αίγυπτο και την Τουρκία διδάχτηκαν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία και δοκίμασαν παραδοσιακά ελληνικά μικρογεύματα, όπως ντάκο και σπανακόπιτα. Όλοι και όλες ενθουσιάστηκαν με τα παραδοσιακά γλυκά, όπως παστέλι, γλυκό κυδώνι και σταφύλι, καθώς  και χαλβά. Το παστέλι και ο χαλβάς ήταν νέες γεύσεις για τους περισσότερους αλλά γνωστές στους φοιτητές από το Ιράν, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τοπικές γεύσεις της Αχαΐας, όπως την τεντούρα και την κορινθιακή σταφίδα. Τα σχόλια ήταν ενθουσιώδη και ζητούσαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να τα προμηθευτούν.

2017-11-13T14:12:38+03:00 13 Νοεμβρίου 2017|Μη κατηγοριοποιημένο|